Kaukolämpö

Kaukolämpö syntyy, kun voimalaitoksemme kattilassa poltetaan kotimaista polttoainetta, jonka avulla syntynyt kuuma vesi siirretään kaukolämpöputkia myöden asiakkaillemme. Lämmönvaihdin siirtää putkia pitkin tuodun lämmön asiakkaan omaan käyttöveteen ja lämmitykseen, jonka avulla asiakkaamme saavat nauttia helposta, ympäristöystävällisestä ja turvallisesta lämmöstä.

Ympäristö

Ympäristöarvot ovat tärkeitä Lapuan Energialle. Laitoksissamme käytettävät polttoaineet tuotetaan lähiseuduilla, mikä pienentää laitoksemme ympäristökuormaa huomattavasti. Polttoaineistamme on lähes 60% CO2- vapaata, jonka vuoksi voidaan todeta että kaukolämpö on varsinainen ympäristöteko.

Hinnoittelu

Kaukolämmön hinnoittelu on yksinkertainen. Hinta koostuu kiinteästä kuukausihinnasta+omasta kulutuksesta riippuvasta kulutusmäärästä, eli energiamaksusta.

Esimerkkilaskelma Kaukolämmöstä.

Perheessä asuu: 2 aikuista, 2 lasta, talon koko 130 m2.

Esimerkinomainen kaukolämmön hinta on noin 118 € kuukaudessa, sisältäen kaukolämmön perusmaksun, lämmityksen ja lämpimän käyttöveden. Laskennassa on käytetty arviona 15.000kWh vuosikulutusta. 

Normaalin omakotitalon liittymismaksu kaukolämpö verkkoon maksaa noin 3600 €.

Huomioitavaa on, että kulutuslukemat ovat hyvin kuluttajakohtaisia. Tarkka käyttäjä selviää vähemmällä kulutuksella, kuin reippaammin kuluttava käyttäjä.

Lisätietoja

Kaukolämpöhinnasto 2020 (pdf)

Lapuan kaukolämpöverkko 2020 (pdf)